אוכל
אוכל
חגים

כופתאות קרפיון בפול

מתכון דגים נפלא לחג הפסח

|ארגון מגדלי הדגים| פורסם15:32
פול (צילום: getty images)
צילום: getty images

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 8 פילה דג בריכה, קרפיון טרי ( חצאי דג ללא עור ועצמות- ניתן לבקש ממוכר הדגים לפרוס בהתאם )
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 100 ג פירורי מצה
  • 1 חבילת כוסברה
  • 2 ביצים
  • 1כוס יין לבן
  • 1/2 קילוגרם פול טרי- מקולף

תבלינים

  • מלח
  • פלפל לבן
  • מעט סויה
  • אגוז מוסקט
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • כוסברה

אופן ההכנה:

1חותכים את הבצל גס, ומאדים אותו עד לקבלת צבע צהבהב. 2. טוחנים את הבצל יחד עם הדגים במטחנה דקה. מוסיפים לדגים את הביצים, ופירורי המצה ומערבבים היטב יחד עם הכוסברה הקצוצה. 3. מוסיפים את התבלינים: מלח,פלפל לבן, אגוז מוסקט ומעט סויה- כמה טיפות. 4. מגלגלים את התערובת לכופתאות שטוחות. 5. בינתיים מאדים את הפול במעט מרגרינה יחד עם בצל קצוץ. מוסיפים יין לבן. מוסיפים מים (בערך 2 כוסות) ומבשלים את הפול עד שיתרכך מעט. 6. מוסיפים את כופתאות הדגים וממשיכים לבשל כחצי שעה על להבה נמוכה. 7. מוסיפים את כל התבלינים והכוסברה, טועמים ומתקנים במידת הצורך.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il