אוכל
אוכל
חגים

עוגות שמרים אישיות עם פירות יבשים

במקום סתם לטחון פיצוחים, למה שלא תכינו לכבוד ט"ו בשבט עוגות אישיות וטעימות? יאללה, השנה משקיעים

|שמרית| פורסם06:10
עוגות שמרים אישיות עם פירות יבשים לט
צילום: דני לרנר, שמרית
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

לבצק:

  • 3.5 כוסות קמח לבן מנופה (500 גרם)
  • חצי קובייה או חצי שקית שמרים טריים
  • חצי שקית משפר אפייה טבעי
  • ½ כוס סוכר לבן (100 גרם)
  • 2 ביצים (גודל L)
  • רבע כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
  • עד ¾ כוס מים (150 מ"ל)

למלית:

  • 1 כוס צימוקים
  • חצי כוס שקדים פרוסים
  • 3 כפות רום או ברנדי
  • ממרח חלבה קנוי
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1 כוס משמשים יבשים, חתוכים לקוביות

לאפייה:

  • ביצה טרופה
  • אבקת סוכר או סירופ סוכר

אופן ההכנה:

1מכניסים את כל מרכיבי הבצק פרט לשמן ולמים לקערת מערבל. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומערבלים עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.2. משהים בקערה מכוסה למשך כשעה.

3בינתיים משרים את הצימוקים והשקדים ברום.

4מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (½ ס"מ). מורחים את ממרח החלבה ומפזרים לפי הסדר הבא: קינמון, אגוזי מלך קצוצים, משמשים חתוכים, תערובת צימוקים ושקדים.

5מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.

6מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה. 7. מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה. אפשר לקשט עם פלחי שקדים.

8אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-20 דקות.

9מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il