
המצרכים (20 מנות):לבצק:
למלית:
לאפייה:
אופן ההכנה:1מכניסים את כל מרכיבי הבצק פרט לשמן ולמים לקערת מערבל. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומערבלים עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.2. משהים בקערה מכוסה למשך כשעה. 3בינתיים משרים את הצימוקים והשקדים ברום. 4מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (½ ס"מ). מורחים את ממרח החלבה ומפזרים לפי הסדר הבא: קינמון, אגוזי מלך קצוצים, משמשים חתוכים, תערובת צימוקים ושקדים. 5מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ. 6מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה. 7. מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה. אפשר לקשט עם פלחי שקדים. 8אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-20 דקות. 9מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |