אוכל
אוכל
חגים

מלבי תפוח בדבש

קינוח פרווה שלא נופל בדבר מול קינוחים עתירי חמאה ושמנת, עם חלב קוקוס שנותן טעם עשיר

|mako אוכל| פורסם16:39
מלבי תפוח בדבש (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
Rating:4.449reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/4 כוס תרכיז תפוחים טבעי, ללא תוספת סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס מים נוספת
  • 1/3 כוס קורנפלור

לתפוחים:

  • 2 תפוחים מזן גרני סמיט
  • 1/4 כוס תרכיז תפוחים טבעי, ללא תוספת סוכר
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

1מרתיחים בסיר בינוני חלב קוקוס, דבש, תרכיז תפוחים ו-1/2 כוס מים. בנפרד מערבבים 1/2 כוס מים וקורנפלור עד שאין גושים.

2כשהנוזלים בסיר רותחים, מערבבים שוב את תערובת הקורנפלור ומוסיפים אותה לסיר באיטיות תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת מסמיכה ובועה ראשונה עולה. מורידים מהאש.

3מחלקים את המלבי לכלי הגשה אישיים כשהוא עדיין חם ומניחים לצינון. מעבירים למקרר.

4חותכים את התפוחים לקוביות קטנטנות.

5בסיר קטן מרתיחים תרכיז תפוחים, סוכר ולימון. אחרי 3 דקות רתיחה מוסיפים את קוביות התפוחים. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה כ-10 דקות, עד שהתפוחים הופכים שקופים מעט ובצבע קרמל. מצננים.

6מניחים שתי כפות תפוחים וסירופ על כל מנת מלבי קר. מכסים ושומרים במקרר.

אסתי ידידיה היא בעלתסטודיו תופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il