אוכל
אוכל
חגים

עוגת שוקולד מסקרפונה

שכבות של טורט שהוספגו בשוקולד וביניהן גבינת מסקרפונה קטיפתית

|מחלבות גד| פורסם16:31
עוגת מסקרפונה ושוקולד (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.561reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 2 שכבות טורט לייקעך בעובי 1 ס"מ כל אחת

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • כוס ורבע (300 מ"ל) חלב
  • כפית דבש
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה גד
  • כוס וחצי (360 מ"ל) חלב
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • שליש כוס (70 גרם) סוכר
  • שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

  • חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1להכנת רוטב השוקולד לטורט: שמים את השוקולד הקצוץ בקערה שתכיל בנוחות גם את הנוזלים. מביאים לרתיחה את החלב והדבש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד להמסה, מכסים ומצננים.

2להכנת קציפת הגבינה: מקציפים במיקסר שמנת, חלב וסוכר עד לקבלת קצפת רכה. מפחיתים את מהירות המיקסר, מוסיפים את אבקת הוניל ומקציפים כדקה נוספת. שמים את גבינת המסקרפונה בקערה גדולה ומקפלים לתוכה בעדינות שליש מכמות הקצפת עד להטמעה, ולאחר מכן את יתרת הקצפת, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.

3להרכבת העוגה: מניחים על גבי תחתית התבנית שכבת טורט ומספיגים בשליש מכמות רוטב השוקולד. יוצקים מעל את מחצית מקציפת הגבינה ומניחים מעל את השכבה השנייה של הטורט. מספיגים אותה ביתרת רוטב השוקולד ויוצקים את יתרת קציפת הגבינה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (ואפשר לשמור עד 4 ימים).

4להכנת ציפוי השוקולד: מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים על גבי השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה, מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. אם הציפוי מתקשה במהלך הצינון, מחממים כמה שניות במיקרוגל ומערבבים. יוצקים על העוגה לפני ההגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il