אוכל
אוכל
חגים

פרוסות קרפיונים בשמן זית,כוסברה ורוטב עגבניות

מתכון דגים לחג הפסח

|ארגון מגדלי הדגים| פורסם15:33
דג ברוטב עגבניות (צילום: Clive Streeter, GettyImages IL)
צילום: Clive Streeter, GettyImages IL

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 16 פרוסות קרפיון חי
  • 8 שיני שום כתושות
  • 3 כוסות כוסברה קצוצה
  • כפית פלפל שחור טחון גס
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ לימון מ-4 לימונים
  • מלח לפי הטעם

לרוטב

  • 10 עגבניות בשלות גדולות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 8 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • כף רסק עגבניות
  • חצי כוס יין לבן יבש
  • כף כוסברה קצוצה
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עלי דפנה
  • 2 כפות שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1מנקים את העגבניות וחותכים לקוביות קטנות. 2. בסיר מחמים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד לקבלת צבע זהבהב. 3. מוסיפים את קוביות העגבניות ושאר התבלינים ומאדים כ-6 דקות. 4. מוסיפים את רסק העגבניות והיין וממשיכים לאדות על להבה נמוכה כ-15 דקות. 5. כשהרוטב מוכן, מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות. מגישים את הרוטב עם הדגים.

אופן ההגשה: יוצקים את הרוטב על הצלחת,מניחים את הדגים באמצע ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il