אוכל
אוכל
חגים

החרוסת של דורית

חרוסת ביתית, עם אגוזים, תפוחי עץ וסילאן, כמו שרק אמא של עידית יודעת

|טעים!| פורסם17:10
החרוסת של דורית (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
Rating:4.541reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 200 גרם אגוזי מלך (לא קלויים)
  • 150 גרם שקדים (לא קלויים ולא קלופים)
  • 200 גרם אגוזי לוז (לא קלויים ולא קלופים)
  • 250 גרם תמרים (עדיף מג'הול) או ממרח תמרים
  • 150 גרם צימוקים
  • 4-5 תפוחי גולדן דלישס ו/או יונתן (קלופים)
  • 3/4 עד כוס יין לבן/אדום לא מתוק
  • כ-280 גרם סילאן (3/4 עד כוס)

אופן ההכנה:

1משרים את הפירות היבשים במים ללילה. אם אין לכם לילה לפני, אפשר להשרות במים חמים לכמה שעות.

2טוחנים את כל החומרים היבשים עד למידה הרצויה. דורית טוחנת את האגוזים עד למידה בינונית, בגלל שאח"כ היא מערבבת את כל החומרים בטחינה נוספת ואנחנו לא רוצים חרוסת מאבקת אגוזים. מניחים בצד.

3מגררים את התפוחים בפומפיה או בפוד פרוססור ומניחים בצד. מסננים את מי ההשריה של הפירות היבשים (לא חייבים לייבש לחלוטין) וטוחנים עד לקבלת עיסה משחתית.

4מתחילים לערבב את הכל, אפשר בעזרת הידיים, בקערה גדולה מאוד או בסיר, אבל עדיף במעבד מזון.

5מוסיפים סילאן ויין לפי הטעם. משתדלים שהחרוסת לא תצא דלילה מדי.

* אפשר להחליף את אחד מסוגי האגוזים בפקאנים לא קלויים, או להוסיף 100 גרם פקאן על חשבון 100 גרם אחרים, או להוסיף 100-200 גרם פקאן עם אקסטרה תפוחים וסילאן.

* אפשר להוסיף כל פרי יבש שיש לכם בבית: דבלים, שזיפים, משמשים, דובדבנים וכו'.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il