אוכל
אוכל
חגים

אורז פרסי של השמחות

מתכון לאורז פרסי עם עשבי תיבול וקוביות זהובות של תפוחי אדמה מתוך ספר בישול של רון יוחננוב שמוקדש למאכלי חגים. אומנם סיימנו רשמית עם חגי תשרי, אבל עם כזה סיר - גם הארוחה הרגילה שלנו חגיגית ובעיקר טעימה

|מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית| פורסם06:30
אורז פרסי של השמחות (צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג)
צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג
Rating:4.7139reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כוסות (400 גרם) אורז בסמטי
  • 1 כף מלח
  • מים קרים להשריה
  • רבע כוס שמן
  • 1 כוס אפונה מוקפאת
  • 1 צרור שמיר טרי, קצוץ דק
  • 1 צרור כוסברה טרייה, קצוץ דק
  • 1 כפית כורכום
  • מלח, פלפל שחור

להרכבת הסיר:

  • רבע כוס שמן
  • 4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • חצי כוס (125 מ"ל) מים רותחים

אופן ההכנה:

1האורז: שוטפים אותו היטב ומסננים. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים כף מלח ומכסים במים. משרים את האורז במשך שעתיים, ולא מערבבים!

2מסננים את האורז.

3מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים (כמו לבישול פסטה). מוסיפים את האורז ומבשלים 8 דקות, רק חצי בישול, מסננים שוב ומעבירים לקערה.

4מוסיפים לאורז החצי מבושל את רבע כוס השמן, האפונה, עשבי התיבול, הכורכום, המלח ופלפל שחור לפי הטעם.

5הרכבת הסיר: מחממים סיר סוטאז' עם נון סטיק בקוטר 24 ס"מ על להבה גבוהה ומוסיפים רבע כוס שמן (בגובה ס"מ בערך). מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים 5 דקות, להזהבה קלה. יוצקים את המים הרותחים ועורמים מעל את תערובת האורז המתובל.

6מניחים על הסיר מגבת או נייר מטבח ומכסים במכסה של הסיר.

7מבשלים 10-8 דקות על להבה גבוהה, ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 40 דקות.הופכים את הסיר ומגישים חם.

מבשלים ואופים לחג, כריכת הספרמבשלים ואופים לחג, כריכת הספר|צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג

* המתכון מתוך הספר מבשלים ואופים לחג. להשיג בסטימצקי וצומת ספרים אובאתר. 139 שקלים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il