מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
חגים

מאפינס מתקתקים של גבינת ריקוטה פרסקה ויוגורט כבשים

הצעה טעימה וקלה לפעילות חווייתית וכיפית שניתן לעשות עם הילדים

|באדיבות מחלבות גד| פורסם14:00
מאפינס מתקתקים של גבינת ריקוטה פרסקה ויוגורט כבשים (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4.5 כוסות קמח תופח

  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • גביע (300 גרם) של ריקוטה פרסקה
  • 2/3 צנצנת (120 גרם) יוגורט כבשים
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל משובחת

לציפוי גנאש שוקולד:

  • 150 גרם שוקולד מריר

  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • מבחר סוכריות צבעוניות לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור לחום 160 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.2. שמים בקערה קמח תופח וסודה לשתייה ומערבבים.3. בקערה נפרדת מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת בלילה בהירה. מוסיפים את הריקוטה, יוגורט הכבשים ותמצית וניל ומערבבים היטב.4. מוסיפים את תערובת הגבינות לקערית הקמח ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. 5. יוצקים את התערובת לתבנית השקעים ואופים בתנור לכ-30 דקות, עד להזהבה. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

6להכנת ציפוי גנאש שוקולד: בקערה חסינת חום שמים שמנת מתוקה ושוקולד, מחממים במיקרוגל על להמסה ומערבבים היטב, כאשר המאפינס התקררו מצפים בגנאש שוקולד, מקשטים בסוכריות צבעוניות ומגישים.

*ניתן לבזוק אבקת סוכר לציפוי במקום גנאש השוקולד

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il