אוכל
אוכל
חגים

עוגת מסקרפונה ותפוחים

אווירת שבועות כבר עוטפת אותנו, והחיפושים אחרי העוגה המושלמת לערב החג בעיצומם. יש סיכוי גדול שעוגת הגבינה העשירה והקרמית הזאת, עם קוביות התפוחים המזוגגות, היא המנצחת הגדולה

|באדיבות מחלבות גד| פורסם07:20
עוגת מסקרפונה ותפוחים (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
צילום: דן לב, גד, מחלבות גד
Rating:4.642reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתפוחים:

  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3 תפוחים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • שליש כוס (70 גרם) סוכר
  • קליפת לימון מגוררת דק

לבסיס (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

  • 150 גרם ביסקוויטים "פתי בר", טחונים לפירורים
  • 100 גרם חמאה, מומסת

למלית:

  • 3 ביצים
  • 2 קופסאות (500 גרם) סה"כ גבינת מסקרפונה
  • 1 כוס (200 גרם) יוגורט בקר
  • שני שליש כוס (140 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה.

2מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים תפוחים ומאדים 3-4 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מוסיפים סוכר וקליפת לימון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מעבירים למסננת ומצננים היטב.

3בינתיים מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-15 דקות להתייצבות.

4מכינים את מלית הגבינה: טורפים ביצים בקערה. מוסיפים גבינת מסקרפונה, יוגורט, סוכר ותמצית וניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.

5מרכיבים את העוגה ואופים: מוציאים את הבסיס מהמקפיא. מפזרים מעל את התפוחים ללא הנוזלים באופן שווה ויוצקים את מלית הגבינה.

6אופים בתנור החם 40-50 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.

7מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

>> בפעם שעברה הכנו מאפה בצק עלים ופטריות

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il