אוכל
אוכל
חגים

עוגת גבינה אפויה אוורירית

עוגה קלילה וטעימה שטעמה אף משתפר יום אחרי הכנתה

עוגת גבינה אפויה אוורירית (צילום: פסקל פרץ-רובין,  יחסי ציבור )
צילום: פסקל פרץ-רובין, יחסי ציבור
Rating:4.189reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

לבצק

  • ½1–¾1 כוסות קמח, מנופה

  • 1/4 כוס סוכר
  • 75 גרם מרגרינה
  • 1 ביצה
  • 1 כף ברנדי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף גרידת לימון
  • קורט מלח

למלית

  • 4 ביצים,מופרדות

  • 1 כוס סוכר
  • 400 גרם גבינה לבנה 9%
  • 40 גרם מרגרינה, רכה
  • 3/4 גביע לבן
  • 1/4 כוס סולת
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 1 כף גרידת לימון (או תמצית וניל)
  • קורט מלח

לעיטור

  • 1/4 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1לשים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק. משטחים בתבנית משומנת, כולל תחתית ודפנות.

2מחממים תנור ל-200 מעלות.

3להכנת המלית מקציפים חלבונים במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, לקבלת קצף יציב.

4בקערה נפרדת טורפים גבינה, מרגרינה, חלמונים, לבן, סולת, קורנפלור, גרידת לימון ומלח לתערובת חלקה.

5מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ומבליעים אותו כליל.

6יוצקים את התערובת על הבצק ואופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים שעה נוספת.

7מצננים את העוגה בתוך התנור ובוזקים עליה אבקת סוכר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il