אוכל
אוכל
חגים

עוגת שמרים גבינה ותפוחי עץ

עוגת שמרים קלילה אך שובבה במילוי גבינתי מתוק ומחית תפוחי עץ

|mako| פורסם13:43
עוגת גבינה שמרים (צילום: דן פרץ)
צילום: דן פרץ
Rating:59reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

  • 2 תבניות אינגליש קייק 25 ס"מ

לבצק

  • 500 גרם קמח

  • 20 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים מס' 1
  • 80 גרם חלב
  • 75 גרם חמאה חתוכה לקוביות, בטמפ' החדר
  • 3 גרם מלח (קורט)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית גרירת לימון

למלית

  • 500 גרם גבינה כחושה 0% שומן

  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 3/4 כוס סוכר
  • קורט ונילין או כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1 ביצה
  • 100 גרם מלית תפוחי עץ (ניתן להשיג במרכולים)

לזיגוג

  • 1 ביצה טרופה

  • אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח במהירות איטית במיקסר עם וו לישה (גיטרה).

2חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומביאים אותה לטמפרטורת החדר. כשהבצק מתאחד, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.

3לבסוף מוסיפים את המלח, וממשיכים לערבב למספר שניות בלבד. מפסיקים את פעולת המיקסר על מנת לא לגרום לחימום הבצק.

4עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.

5מערבבים את הגבינה הכחושה, הקורנפלור, הסוכר, הווניל, קליפת הלימון והביצה.

6מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד למלבן בעובי של 1/2 ס"מ.

7חוצים כל חלק ל-2, מורחים מחצית מכמות המלית על שני העלים (ביחד) ומוסיפים 50 גרם מלית תפוחים.

8מגלגלים לגלילות, קולעים את שתי הגלילות ומניחים בתבנית אינגליש קייק.

9חוזרים על פעולת הרידוד והמילוי עם החצי השני של הבצק.

10מתפיחים את העוגות עד להכפלת הנפח.

11מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה.

12מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il