
עוגת שמרים גבינה ותפוחי עץעוגת שמרים קלילה אך שובבה במילוי גבינתי מתוק ומחית תפוחי עץ![]() צילום: דן פרץ |
המצרכים (15 מנות):
לבצק
למלית
לזיגוג
אופן ההכנה:1מערבבים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח במהירות איטית במיקסר עם וו לישה (גיטרה). 2חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומביאים אותה לטמפרטורת החדר. כשהבצק מתאחד, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל. 3לבסוף מוסיפים את המלח, וממשיכים לערבב למספר שניות בלבד. מפסיקים את פעולת המיקסר על מנת לא לגרום לחימום הבצק. 4עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות. 5מערבבים את הגבינה הכחושה, הקורנפלור, הסוכר, הווניל, קליפת הלימון והביצה. 6מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד למלבן בעובי של 1/2 ס"מ. 7חוצים כל חלק ל-2, מורחים מחצית מכמות המלית על שני העלים (ביחד) ומוסיפים 50 גרם מלית תפוחים. 8מגלגלים לגלילות, קולעים את שתי הגלילות ומניחים בתבנית אינגליש קייק. 9חוזרים על פעולת הרידוד והמילוי עם החצי השני של הבצק. 10מתפיחים את העוגות עד להכפלת הנפח. 11מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה. 12מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |