
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-220 מעלות. 1מחממים מחבת יצוקה ומתבלים את השוקיים במעט שמן זית מלח ופלפל. 2צורבים את השוקיים על המחבת עד לקבלת צבע חום בהיר ומכניסים לתנור לכ-25 דקות. 3קוצצים בצל אחד ושליש מכמות השזיפים (100 גרם). 4מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן. 5מחממים סיר עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל עד לריכוך מלא ומוסיפים את השזיפים. מטגנים קלות, מוסיפים את השקדים והאורז ומטגנים גם כן קלות. מתבלים בקינמון, מוסקט, מלח ופלפל ומוסיפים את המים החמים. 6טועמים את המים לראות אם חסר תיבול. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 18 דקות. 7מחממים מחבת עם מעט שמן זית. 8קוצצים את הבצל השני מכניסים למחבת ומטגנים עד להזהבה. 9קוצצים את השזיפים שנשארו, מוסיפים למחבת ומטגנים קלות. מוסיפים את הסוכר ונותנים לו להתקרמל מעט. מוסיפים מים חמים לכיסוי, מנמיכים את האש ונותנים להצטמצם לקבלת רוטב. 10מניחים את האורז במרכז הצלחת מניחים את השוקיים מעל והרוטב מסביב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |