אוכל
אוכל
חגים

ח'ליאה גרוזינית של טינה שימשילשווילי

תבשיל בשר עגל שהתיאור הכי הולם עבורו יהיה פשוט "ללקק את האצבעות": מתבשל לאט לאט עם פלפלים, בצל ועגבניות ומוגש עם המון גרעיני רימון, לשנה טובה ומבורכת. הכי טעים - עם פולנטה קרה ליד

|mako אוכל| פורסם14:54
ח'ליאה גרוזינית של טינה שימשילשווילי (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:4.715reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 3 קילו בשר עגל, חתוך לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
  • קילו וחצי בצל לבן קצוץ
  • 100 גרם שום כתוש
  • 350 גרם עגבניות מרוסקות
  • 25 גרם זרעי כוסברה
  • 5 גרם פלפל שאטה
  • 35 גרם מלח
  • 15 גרם פלפל שחור גרוס
  • 15 יחידות עלי דפנה
  • חצי קילו גרגירי רימונים (ועוד כוס לקישוט)
  • 300 גרם כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1מבשלים את בשר העגל במים עד לריכוך.

2בסיר נפרד מערבבים את הבצל, השום, העגבניות המרוסקות, זרעי כוסברה, פלפל שאטה, מלח ופלפל שחור. מבשלים כרבע שעה.

3מוסיפים את הבשר, עלי הדפנה והרימונים. מניחים את הסיר על מחבת הפוכה מעל להבה נמוכה למשך 7 שעות, ומפזרים את הכוסברה.

4בודקים שהבשר רך לגמרי ומוסיפים את יתרת הרימונים.

*מומלץ להגיש על פולנטה קרה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il