אוכל
אוכל
חגים

עוגת גבינה אפויה עם שטרויזל

בסיס של בצק פריך, מילוי גבינה מתוק ונימוח וציפוי פירורים שנמסים בפה

|mako| פורסם13:24
קוביות גבינה ושטרויזל (צילום: דניה ויינר)
צילום: דניה ויינר
Rating:4.8120reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

  • תבנית עם דפנות גבוהות (אפשר חד פעמית בגודל 25 ס"מ).

לבצק הפריך

  • 100 גרם חמאה קרה

  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה

לשטרויזל

  • 50 גרם חמאה קרה

  • 1/3 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח

למלית הגבינה

  • 750 גרם גבינה 5%

  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפות אינסטנט פודינג, לבן

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הבצק הפריך: מערבבים כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.

2מכניסים למקרר לחצי שעה ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.

3מכינים את השטרויזל: מעבדים במעבד המזון את החמאה והסוכר. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד עיבוד קצרצר, עד לקבלת תערובת פירורית.

4מערבבים את חומרי המלית ומוזגים על הבצק הפריך המרודד. מפזרים את השטרויזל (פירורי הבצק) ואופים ב-160מעלות כשעה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il