
איך מכינים פשטידת ברוקולי וגבינות רזות? מתכון קל, טעים ודיאטטימחפשים מתכון פשוט לפשטידה בריאה וקלה שלא תכביד עליכם? פשטידת ברוקולי וגבינות רזות היא בדיוק הפתרון: טעימה, משביעה, דלת קלוריות ומתאימה גם לשבועות וגם לארוחת ערב קלילה של אמצע השבוע![]() צילום: אסתי רותם, mako אוכל |
הברוקולי עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין C, סידן וברזל, והגבינות הן מקור טוב ודל בשומן לחלבון. ביחד מדובר בארוחה משביעה ומזינה, במינימום מאמץ. המצרכים :המרכיבים:
אופן ההכנה:1מאדים את הבצל במעט שמן עד שהוא מתחיל להשחים. מניחים לקירור. 2מפרקים את הברוקולי לפרחים. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול. מוסיפים את הברוקולי ומביאים שוב לרתיחה. חולטים כחמש דקות (אם משתמשים בקפוא, שלוש דקות יספיקו). מסננים. 3מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים, כולל הבצל. מוסיפים את הברוקולי לאחר שהתקרר מעט. 4מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 20X30 ס"מ. למראה יפה, משתדלים להעמיד את התפרחות כשהן פונות כלפי מעלה. אופים 45 דקות בחום של 180 מעלות, עד שפני הפשטידה מזהיבים מעט. רוצים לשדרג את הפשטידה?
שאלות ותשובותבמה אפשר להחליף את הברוקולי? אפשר להחליף את הברוקולי בירקות כמו כרובית, קישואים או תרד. אם משתמשים בתרד כדאי לאדות אותו קודם, ולסחוט היטב בין הידיים כדי להיפטר מעודפי הנוזלים. האם אפשר להכין את הפשטידה בגרסה טבעונית או פרווה? אפשר. לגרסה טבעונית ופרווה מחליפים את הגבינות בגבינות טבעוניות ו/או טופו רך. האם אפשר להכין את הפשטידה מראש? אפשר להכין את הפשטידה יום-יומיים מראש, ולחמם בתנור לפני ההגשה. ** המתכון עלה ב-mako לראשונה במאי 2012 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |