
תפוחים תפוחים אפויים ממולאים אגוזים ומרציפןכולם מכירים את קינוח התפוחים האפויים המוכר והאהוב של הסבתות. כאן אני מציע שדרוג שלו, עם תפוחים אפויים במייפל וממולאים כל טוב והתוצאה באמת מפנקת במיוחד![]() צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2חותכים מחלקו העליון של כל תפוח פרוסה בעובי ס"מ עד ס"מ וחצי, שתשמש אותנו כמעין מכסה לתפוחים. 3בעזרת מגלען תפוחים או סכין מרוקנים בצורה אסתטית את המרכז של התפוחים, כך שיהיה מקום לכמות נדיבה של מילוי (מבחוץ התפוחים נשארים שלמים). חותכים פרוסה דקיקה מהתחתית של כל תפוח, כדי שהם יעמדו ישר בתבנית. מעבירים את התפוחים המרוקנים לתבנית מעט עמוקה המתאימה לתנור ולהגשה. 4מערבבים בקערה קטנה את אגוזי המלך, הפקאנים, המרציפן, הצימוקים הקינמון והסוכר החום. בעזרת כפית ממלאים את התפוחים בתערובת. דואגים שבכל תפוח יהיו כל המרכיבים באופן שווה. מפזרים על המילוי באופן שווה את קוביות החמאה ויוצקים בצורה אחידה את סירופ המייפל. אם יש מקום בתבנית, מסדרים את ה"מכסים" באופן אחיד, כדי שגם הם יתרככו באפייה (אם אין מקום בתבנית שמים אותם בתבנית נוספת עם קצת מהמייפל). 5אופים עד להתרככות התפוחים, בערך 40-50 דקות. מדי פעם יוצקים את הנוזלים מעל התפוחים. את המכסים מוציאים קודם - הם צריכים רק 15-20 דקות להתרככות. 6מעבירים את התפוחים לכלי הגשה אישי או מרכזי, ואת הנוזלים שהצטברו בתבנית (בתוספת שארית המילוי) מבשלים בסיר קטן עד שהנוזלים מסמיכים לסירופ (בערך 10 דקות). 7מוסיפים עוד כפית או שתיים מהמילוי על כל תפוח, יוצקים מהסירופ ומכסים במכסה התפוח באופן חלקי, כך שהמילוי יציץ. 8אפשר להגיש עם גלידת וניל או קצפת. סטיילינג: שני הולצקר מ-http://www.foo-food.comתודה לפלורליסעל הצילומים בלוקיישן והשימוש בכליםhttp://floralis.co.il ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |