אוכל
אוכל
חגים

סופגניות ביס ללא שמרים

סופגניות יווניות מהירות וקלות להכנה בגודל ביס ובציפוי מושחת של שוקולד

|הבלוג חטאים מתוקים| פורסם07:40
סופגניות ביס ללא שמרים (צילום: לירז נווה, חטאים מתוקים)
צילום: לירז נווה, חטאים מתוקים
Rating:4.6229reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 1/2 1 כוסות קמח

  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל

לסירופ סוכר

  • 3 כוסות סוכר

  • 2 כוסות מים
  • מעט מיץ לימון

לסירופ שוקולד

  • 150 גרם שוקולד מריר

  • 150 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1בקערה בינונית מאחדים את אבקת האפיה והקמח. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר, השמן, החלב והביצה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, יוצרים כדורים קטנים בגודל של שזיף קטן, בעזרת ידיים מעט משומנות, ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ונותנים לסופגניות להתקרר.

3מעבירים לצלחת הגשה ומזלפים מעל דבש, מייפל או סירופ סוכר.

4להכנת סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את הסוכר יחד עם המים וממשכים לבשל עד שהסירופ הופך לסמיך וזהוב מעט. מוסיפים את מיץ הלימון ומכבים את האש. מזלפים מעל הסופגניות בעזרת כפית ומגישים.

5להכנת ציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד לבן בקערה קטנה ושוקולד מריר בקערה קטנה. רצוי להמיס את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות בכל פעם, כדי לא לשרוף אותו. בעזרת סכין למריחה מורחים את השוקולד מעל הסופגניות ומעטרים עם זילופי שוקולד לבן, קוקוס קלוי או סוכריות צבעוניות.

>> לכל מתכוני הסופגניות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il