אוכל
אוכל
חגים

עופיונים ממולאים מתקתקים ברוטב טחינה פיקנטית

עופות קטנים אישיים, במילוי תפוחי עץ, צימוקים ועשבי תיבול עם רוטב נהדר

|mako אוכל| פורסם15:12
עופיונים ממולאים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:53reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 2 עופיונים ללא עצמות (לבקש מהקצב)

  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית, לטיגון

למילוי:

  • חצי חלה מתוקה, מושרית במים וסחוטה היטב

  • 2 כפות צימוקים בהירים
  • ביצה
  • תפוח עץ, חתוך לקוביות
  • אגס, חתוך לקוביות
  • חצי כפית תימין קצוץ
  • חצי כפית רוזמרין קצוץ
  • 8 עלי נענע קצוצים

לרוטב:

  • 2 כוסות טחינה גולמית

  • כפית פלפל חריף קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ משני לימונים
  • 4 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת מסה אחידה.

2ממליחים ומפלפלים את העופיונים היטב מבפנים ומבחוץ, ממלאים בתערובת וקושרים בחוט: מצליבים את הרגליים בצורת איקס, מלפפים סביבן חוט קשירה פשוט עד שהצורה נשמרת – וקושרים (ניתן גם להשתמש ברשת לבישול).

3מחממים תנור ל-200 מעלות. מטגנים את העופיונים במחבת (מהסוג שאפשר להכניס לתנור) בשמן זית עד להשחמה מכל הצדדים.

4מעבירים את המחבת לתנור החם לכ-20 דקות.

5מכינים את הרוטב: מערבבים את כלל המרכיבים, ומוסיפים כ-3 כוסות מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

6מגישים את העופיונים עם הרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il