
אוזני המן ללא גלוטןאוזני המן משפחתיות, טעימות וקלילות להכנה עם ילדים. אפשר להכין עם אחת מארבע המליות שפה למטה, אבל מותר גם להתעצל ופשוט למלא בשוקולדעינת מזור בקר|לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים| פורסם03/01/1412:07 ![]() צילום: עודד מרום, מתוך הספר "לא חייבים גלוטן- סודות האפייה והבישול הבריא" בהוצאת ידיעות אחרונות ופן |
המצרכים (36 מנות):החומרים לבצק:
למלית ערמונים (1/2 כוס):
למלית משמשים ואפרסקים (3/4 כוס):
למלית חלבה וסילאן (3/4 כוס):
למלית שוקולד:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: בקערה בינונית, מנפים את הקמחים. מוסיפים את הקסנטאן גם, אבקת האפייה והמלח. 2בקערה גדולה, טורפים עם מטרפת יד את השמן, הביצים, החלמון, הסוכר, קליפת הלימון או התפוז, מיץ התפוז ותמצית הווניל. 3מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת השמן, בהדרגה ותוך כדי ערבוב. מערבבים רק עד שנוצר בצק (יש להימנע מערבוב יתר). 4מחלקים את הבצק ל-3-2 חלקים וצרים מכל חלק דיסקית שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר 30 דקות. 5מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). מרפדים את התבנית בנייר אפייה. 6מוציאים מהמקרר דיסקית בצק אחת (את השאר שומרים במקרר עד השימוש). מניחים על משטח עבודה נקי ומרדדים לעובי של כ-1/4 ס"מ. באמצעות חותכן או כוס, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ. 7למלית ערמונים: טוחנים בבלנדר את הערמונים ואגוזי הפקאן. מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז המגוררת ומעבדים עד לקבלת מחית. שומרים במקרר עד השימוש. 8למלית משמשים: טוחנים בבלנדר את המשמשים, השקדים והקינמון. מוסיפים את מיץ התפוזים והריבה ומעבדים עד לקבלת מחית. שומרים במקרר עד השימוש. 9למלית שוקולד: מערבבים את השוקולד והשקדים. 10למלית חלבה: טוחנים בבלנדר את החלבה, הסילאן, הטחינה והלימון עד לקבלת מחית. שומרים במקרר עד השימוש. 11מעצבים אוזני המן ואופים: מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית מלית. מקפלים מעל את שולי העיגול בצורת משולש. מהדקים היטב את השוליים. מברישים בעדינות בביצה הטרופה. 12אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שאוזני ההמן זהובים. מצננים לחלוטין. מפזרים מעל אבקת סוכר. שפית עינת מזורלמדה בבית הספר הקולינרי היוקרתי לקולינריה בריאה, The Natural Gourmet Institute שבניו יורק. מתמחה באפייה ובבישול בריא. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |