
כרישה ממולאת פריקה והפתעותהחגים הם הזדמנות טובה לחשב מסלול מחדש, ואם זה המסלול הטבעוני שקורץ אליכם (אבל תכלס, גם אם לא) אנחנו ממליצים מאוד לנסות את המתכון הזה של נוף עתאמנה אסמעיל, בעלת ידי הזהב![]() צילום: נוף עתאמנה אסמעיל, יח"צ |
המתכון מתוך החוברת "מבשלים מסלול מחדש". למה לבשל מסלול מחדש? תקופת הקורונה גורמת לרבים מאיתנו להרהר מחדש בהרגלים שלנו, ביניהם הרגלי התזונה – חשוב לנו יותר לשמור על הבריאות, לחזק את המערכת החיסונית ולשים לב להשלכות של הבחירות שלנו על העולם שסביבנו. בפרויקט המיוחד "מבשלים מסלול מחדש" מציעים שפים מובילים כמו ישראל אהרוני, עומר מילר, מאיר אדוני, יוסי שטרית ועוד מתכונים ביתיים חגיגיים על טהרת הצומח, למי שמחפשים דרך בריאה, סביבתית וחומלת יותר לחגוג את ראש השנה או סתם ליהנות ממנות טעימות במיוחד מהצומח. להורדת החוברת המתכונים המלאה בחינםלחצו כאן המצרכים (4 מנות):
למילוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1משרים את הפריקה במי ברז במשך שעה. 2חותכים את הקצה התחתון של כל כרישה וקוטמים את החלק העליון, של העלים הקשים. חוצים כל כרישה לאורך במרכזה. 3מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים את גבעולי הכרישה החצויים במשך 8 דקות. מעבירים למי קרח. 4מסננים את הפריקה ממי השריה ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומערבבים היטב. 5מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו. 6מפרידים את חצאי הכרישה לעלים ומשטחים כל עלה על משטח עבודה כך שיתקבל מלבן ארוך (את החלקים הקטנים שבפנים שומרים בצד). 7מניחים כף מילוי בקצה המלבן ומקפלים את הפינה פנימה למשולש. ממשיכים לקפל בכל פעם את הפינה פנימה (אפשר לראות את השיטה בהיילייטס בחשבון האינסטגרם של נוף). כשמגיעים לקצה המלבן אמור להתקבל משולש. חותכים בסכין חדה את השארית, אם יש. ממשיכים כך עם כל עלי הכרישה. 8מסדרים את עלי הכרישה הקטנים ששמרנו בצד על תחתית של סיר רחב, בתור ריפוד לממולאים. מסדרים עליהם את משולשי הכרישה ומפזרים ביניהם את הפירות. 9מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הממולאים – הרוטב צריך להגיע לגובה שני שליש של המשולשים (מה שנשאר שומרים בצד). מכסים ואופים 40 דקות. 10מוסיפים עוד רוטב, שוב לגובה שני שליש של הממולאים (מוסיפים מים אם צריך), מכסים ואופים עוד 40-60 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |