אוכל
אוכל
חגים

פאי שוקולד בניחוח אגוזים

תחתית חמאתית ופריכה במילוי שמנתי של שוקולד-נוגט

|מסעדת רוברג| פורסם09:22
פאי שוקולד ואגוזים (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.626reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 100 גרם סוכר

  • 200 גרם חמאה או מחמאה (קרה)
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גרם קמח
  • 20 גרם שקדים טחונים

למילוי

  • 500 מ"ל שמנת

  • 400 גרם שוקולד
  • 2 ביצים
  • מעט ברנדי
  • 50 גרם קרם נוגט (מחית אגוזי לוז)
  • 50 גרם קרוקנט שקדים/ בוטנים/ אגוזי לוז/ אפשר גם פקאן סיני

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק: מערבבים במיקסר את הסוכר, המחמאה, הביצה והוניל יחד, עד לקבלת עיסה חלקה.

2מוסיפים את הקמח יחד עם השקדים ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מדי).

3מחממים מעט את השמנת, מכבים את האש ומוסיפים לה שוקולד. מוסיפים את הביצים, הנוגט והברנדי תוך כדי ערבוב.

4מחממים תנור ל-170 מעלות.

5מרדדים את הבצק על תבנית פאי בעובי 3 מילימטר, מפזרים את הקרוקנט על התחתית ויוצקים את מילוי השוקולד.

6אופים כחצי שעה, עד לקבלת שולים זהובים וקבלת מילוי רך כמו פודינג.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il