אוכל
אוכל
חגים

קציצות פראסה ברוטב דלעת חריף

שאול בן אדרת עם מתכון מיהדות ספרד

|מסעדת קימל| פורסם13:56
קציצות ודלעת (צילום: Foodcollection, GettyImages IL)
צילום: Foodcollection, GettyImages IL
Rating:4.117reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (7 מנות):

לפראסה:

  • 2 קילוגרם כרישה
  • 3 ביצים
  • 3 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
  • 1 כוס קמח מצה

לרוטב הדלעת:

  • 1 קילוגרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סחוג אדום
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1הכנת הקציצות: חותכים את הכרישות לפרוסות ומרתיחים אותן. מבשלים עד לריכוך כ-20 דקות. מסננים מנוזלים. 2. טוחנים את הכרישה ואת תפוחי האדמה במטחנת בשר ידנית (אם אין אז במג'ימיקס). מוסיפים את קמח המצה, הפלפל, המלח והביצים. 3. מכינים קציצות מן התערובת ומטגנים אותן 2 דקות מכל צד עד להשחמה. 4.הכנת הרוטב: בסיר מבשלים את הדלעת עד לריכוך במשך 1/2 שעה. מוציאים מן הסיר ומועכים עם מזלג גס. מוסיפים את המלח, הסחוג, השמן הדבש והנענע. מערבבים. 5. מגישים 2 קציצות פראסה עם כף רוטב אחת. ניתן להגיש חם או קר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il