אוכל
אוכל
חגים

אוזני המן במילוי שוקולד-חלבה

מתכון לבצק פריך ונימוח עם מילוי עשיר של שוקולד, אגוזי פקאן וחלבה

לחם ארז אוזני המן (צילום: דן פרץ)
צילום: דן פרץ
Rating:4.224reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (30 מנות):

לבצק:

  • 3 כוסות קמח תופח, מנופה
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם מרגרינה
  • 2 חלמונים (או 1 ביצה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית רום
  • 1/2 כוס אבקת סוכר

למלית:

  • 4 כפות קקאו
  • 1/2 כוס סוכר
  • 50 גרם מרגרינה
  • מעט תמצית וניל או רום
  • 3-2 כפיות מים
  • 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן, גרוסים
  • 100 גרם חלבה

אופן ההכנה:

הכנת המלית:

1מחממים יחד קקאו, סוכר, מרגרינה, תמצית וניל ומים על להבה נמוכה או בבן מארי. אם צריך לדלל מוסיפים מים. מסירים מהאש ומצננים.

2מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

הכנת הבצק:

1לשים את כל החומרים, מלבד אבקת הסוכר, לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר כשעה.

2מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.

3מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

4מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

לכתבה המלאה לחצו כאן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il