
מתכון לזלביההמעדן שמצריך רק 5 מצרכי בסיס וסוגר פינה מתוקה לכל מי שחי על תקציב - קבלו מתכון מעולה לזלביה: הסופגניות התימניות, שהן למעשה בצקניות מטוגנות וטעימות. אפשר לאכול רותח ואפשר לאכול קצת פושר![]() צילום: פסקל פרץ-רובין, יחסי ציבור |
המצרכים :ל-20-25 יחידות:
אופן ההכנה:1ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מהמים הפושרים ומוסיפים את הסוכר וסוכר הווניל. מערבבים ומניחים במקום חמים 10 דקות, עד שהתערובת תוססת. 2מעבירים את תערובת השמרים לקערה ומוסיפים את יתרת המים, תוך כדי ערבוב מהיר במטרפה. 3מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה וטורפים במהירות עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי. 4טורפים היטב פעם נוספת ומניחים להתפחה לחצי שעה. חוזרים על פעולת טריפת הבצק וההתפחה עוד פעמיים, וכך מקבלים מרקם אוורירי ועדין. 5ממלאים סיר רחב בשמן בגובה של 7 ס"מ לפחות. טורפים פעם נוספת את הבצק. נוטלים חתיכה מהבצק בכפית או בכף רטובה ומטילים אל תוך השמן החם, או מזלפים את הבצק בצורת גלילים. מטגנים את הבצקניות עד לקבלת גוון חום זהבהב מכל צדדים. 6מוציאים את הזלבייה מהשמן ומניחים על מגבות נייר. טובלים את הזלבייה בסוכר או מפזרים עליהן סוכר או אבקת סוכר בעודן חמות מאוד. מגישים חם פושר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |