אוכל
אוכל
חגים

אורז עם גזר ותפוחי אדמה פריכים

מנת אורז חגיגית המשלבת גזר, צימוקים, שעועית אדומה ושלל תבלינים, שמתבשלים כולם על מצע תפוחי אדמה - מה שנקרא במטבח הפרסי "תהדיג". התוצאה: אורז טעים ויפה להפליא, עם שכבה פריכה ממכרת

אורז עם שעועית אדומה וגזר (צילום: פסקל פרץ-רובין)
צילום: פסקל פרץ-רובין
Rating:4.652reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2.5 כוסות אורז פרסי זהב-יסמין, מושרה במים עם מעט מלח יום קודם
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 150 גרם שעועית אדומה
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • חצי כוס צימוקים
  • 2 כפות שמן
  • חצי כוס שמן
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית כורכום
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • רבע כפית הל
  • רבע כפית קינמון
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

אופן ההכנה:

1מסננים את גרגרי האורז מהנוזלים. מעבירים לסיר עם מים ומוסיפים את מיץ הלימון. מבשלים 8 דקות בדיוק ומסננים.

2בסיר נפרד מבשלים את השעועית האדומה במים כ-25 דקות. מסננים. במחבת בינונית מחממים את 2 כפות השמן ומטגנים 3-5 דקות את רצועות הגזר והצימוקים.

3בסיר רחב מחממים את השמן, מוסיפים מלח, כורכום, כוסברה, הל וקינמון ומערבבים היטב. עורכים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה. שמים שיכבה דקה של שעועית וגזר. חוזרים ושמים שכבת אורז נוספת ועליה שעועית וגזר. ממשיכים בפעולה עד גמר האורז השעועית והגזר.

4מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת ומבשלים על להבה נמוכה כ-30-40 דקות. מגישים חם.

>> כבר הורדתם את האפליקציה שלנו? מחכים לכם שם למעלה מ-8000 מתכונים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il