אוכל
אוכל
חגים

אוזני המן של רולדין

כשאופים שאנחנו מעריכים נותנים לנו מתכון זה משמח אותנו, כשברולדין משחררים את מתכון אוזני ההמן שלהם - זאת כבר סיבה אמיתית למסיבה. לא אוהבים פרג? תרגישו חופשי להחליף מילוי, העיקר זה הבצק

|רולדין| פורסם07:18
אוזני המן פרג ואגוזים, רולדין (צילום: ארז בן שחר,  יח
צילום: ארז בן שחר, יח"צ
Rating:4.4220reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-40 יחידות:

  • 300 גרם חמאה, רכה
  • 160 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 3 חלמונים (60 גרם)
  • 400 גרם קמח
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • קורט מלח דק

למלית פרג:

  • 65 מ"ל חלב 3% שומן
  • 55 מ"ל מים
  • 5 מ"ל (1 כפית) מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 100 גרם סוכר
  • 15 גרם דבש (2 כפיות)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 150 גרם פרג טחון טרי
  • 65 גרם שקדים טחונים
  • 15 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1הבצק: מקציפים במיקסר את החמאה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקרם בהיר ותפוח.

2מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומערבבים אחרי כל הוספה. מדי פעם מנקים את דופנות הקערה במרית.

3מערבבים בקערה את הקמח, השקדים והמלח. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

4מאגדים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפחות.

5המלית: מחממים בסיר את החלב, המים, מיץ הלימון וקליפת הלימון, הסוכר, הדבש והווניל. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים 2 דקות נוספות.

6מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומוסיפים את קמח השקדים והחמאה תוך כדי ערבוב עם וו גיטרה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד שהמלית יציבה.

אוזני המן, רולדיןאוזני המן, רולדין|צילום: רונן מנגן, יח"צ

7ההרכבה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

8מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ליריעה בעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של כ-7 וחצי ס"מ.

9מעבירים את מלית הפרג לשק זילוף ומזלפים במרכז כל עיגול תלולית. מקפלים למשולש ומהדקים היטב את הקצוות.

10אופים 15-20 דקות, עד להזהבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il