
המצרכים :ל-40 יחידות:
למלית פרג:
אופן ההכנה:1הבצק: מקציפים במיקסר את החמאה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקרם בהיר ותפוח. 2מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומערבבים אחרי כל הוספה. מדי פעם מנקים את דופנות הקערה במרית. 3מערבבים בקערה את הקמח, השקדים והמלח. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. 4מאגדים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפחות. 5המלית: מחממים בסיר את החלב, המים, מיץ הלימון וקליפת הלימון, הסוכר, הדבש והווניל. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים 2 דקות נוספות. 6מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומוסיפים את קמח השקדים והחמאה תוך כדי ערבוב עם וו גיטרה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד שהמלית יציבה. אוזני המן, רולדין|צילום: רונן מנגן, יח"צ7ההרכבה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 8מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ליריעה בעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של כ-7 וחצי ס"מ. 9מעבירים את מלית הפרג לשק זילוף ומזלפים במרכז כל עיגול תלולית. מקפלים למשולש ומהדקים היטב את הקצוות. 10אופים 15-20 דקות, עד להזהבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |