אוכל
אוכל
חגים

ספינג' טריפוליטאי - סופגניות שטוחות מטוגנות

הסופגניות הטריפוליטאיות דומות מאוד לבנות הדוד ממרוקו: גם כאן מדובר בבצקניות אווריריות מטריפות, גם הן מטוגנות בשמן עמוק וגם אותן חייבים לזלול טריות. מתכון של פסקל פרץ-רובין שאנחנו מאמצים בשמחה

סופגניות שטוחות (צילום: חגית גורן , מטעמים טריפוליטניים בהוצאת פסקל ברגש)
צילום: חגית גורן , מטעמים טריפוליטניים בהוצאת פסקל ברגש
Rating:4.7424reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (25 מנות):

  • קילו קמח, מנופה
  • שקית שמרים טריים (50 גרם)
  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • כפית מלח
  • 3 וחצי כוסות מים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1שמים את הקמח בקערה עמוקה. צרים גומה במרכזו ומכניסים לתוכה את השמרים. מפזרים מסביב לגומה את הסוכר והמלח. יוצקים פנימה את המים תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נוזלי ודביק (ניתן גם ללוש את הבצק במיקסר עם וו לישה).

2מכסים במגבת או ביריעת פלסטיק נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים שוב תוך הוצאת האוויר מהבצק, מכסים ומשהים להתפחה כשעה נוספת.

3מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. נוטלים חופן (2-3 כפות מלאות) מהבצק בידיים רטובות או משומנות, ומותחים את הבצק בכפות הידיים לכל הכיוונים. מכניסים אל השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד גוון חום-זהוב.

4מוציאים בכף מחוררת אל מסננת או אל מגבות נייר. טובלים את הספינג' בסוכר או בוזקים אותו עליהן. מגישים חם, לצד צלוחית סוכר.

המתכון מתוך הספר "מטעמים טריפוליטנים" של פסקל פרץ-רובין.

>> לכל מתכוני הסופגניות

>> לכל מתכוני הלביבות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il