
הסופגניות של מיקי שמופשוט סופגניות: בלי וודקה או מרשמלו ובלי פליק-פלאקים לאחור![]() צילום: יחסי ציבור |
המצרכים (40 מנות):
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב. 2מוסיפים את הביצים, הברנדי והמלח ולשים במשך 7 דקות במהירות אטית-בינונית. 3מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה, עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות. 4מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח. משהים למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת נפח הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק, מכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים. 5מחלקים את הבצק ל-40 יחידות של 35 גרם כל אחת, ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר. 6מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה. 7מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן. לאחר כ-3 דקות הופכים, ומטגנים למשך 3 דקות נוספות. 8ממלאים בעזרת שק זילוף בריבה, ריבת חלב, או מה שרוצים. 9בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים. טיפים:להכנת הבצק: א. חשוב מאוד להקפיד על זמני לישה, וכן על לישה במהירות אטית. ב. כמו כן, חשוב להקפיד על טמפרטורת החמאה בזמן הכנסתה לבצק – קוביות ובטמפרטורת החדר. בזמן התפיחה: א. יש לחמם תנור ל-50 מעלות ולכבות אותו. להכניס תבנית עם מים לתנור, ובמקביל להכניס את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח. זאת על מנת שלא תתקבל קליפה חיצונית קשה, והסופגנייה לא תתהפך מיד עם כניסתה לשמן. ב. לחלופין, יש לכסות את הסופגניות במטלית בד. השמן: רצוי להשתמש בשמן כותנה שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות. בשמן כזה גם יהיה אפשר להשתמש במהלך החג לטיגונים נוספים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |