
סינייה דג וטחינה עם אורז חוםעוד פוש אחד קטן והחג הזה מאחורינו. אז מה נכין הפעם? זה צריך להיות בסטייל, כי בכל זאת חג, אבל גם לא מורכב מדי, כי כמה אפשר. ההצעה שלנו: סינייה דג מהמם עם הרבה טחינה ובצל מטוגן, שמגישים עם אורז מיוחד![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
לרוטב:
לאורז:
אופן ההכנה:1מתבלים את נתחי הדג במלח, בפלפל שחור וגרידת לימון, מקמחים מעט ומטגנים משני הצדדים כ-5 עד 7 דקות. מוציאים ומניחים על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן. 2מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב למעט השמן והבצל, ומניחים בצד. המרקם שאמור להתקבל הוא של יוגורט. 3מחממים תנור ל-250 מעלות. 4חוצים את הבצל לאורכו, פורסים לפרוסות ומטגנים בשמן הזית עד להשחמה מלאה. מניחים את נתחי הדג בתבנית, מפזרים עליהם את הבצל המטוגן ושופכים את הטחינה עד שהיא כמעט מכסה את הנתחים. אופים עד שפני הסינייה משחימים, כ-10 דקות. 5במקביל מכינים את האורז החום: חוצים את הבצלים לאורכם ופורסים לפרוסות. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים עד שהם שחומים מאוד. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהבצלים כמעט נמסים במים. 6מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את האורז כדקה. מודדים 2 כוסות מציר הבצל שהכנו ומוסיפים לאורז. מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים את האורז עד שכל המים נספגים וגרגירי האורז מוכנים – 15-20 דקות. 7מוציאים את הסינייה מהתנור ומפזרים מעט סומאק. מקשטים את האורז החום בשקדים הקלויים ומגישים יחד ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |