אוכל
אוכל
חגים

אוזני המן במילוי תפוחים

מתכון לבצק פריך ושמנת במילוי תפוחים, שקדים וצימוקים. שילוב מפתיע ומרעננן

אוזני המן בן עמי (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה
Rating:3.84reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

לבצק:

  • 3 כוסות קמח, מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה (או מרגרינה)
  • 1/2 גביע שמנת
  • 2 ביצים
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות תמצית רום
  • 1-1/2 כוס אבקת סוכר

למלית

  • 1 מכל רסק תפוחים מוכן (עם חתיכות פרי)
  • 1/2 כוס שקדים, גרוסים
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט ציפורן

אופן ההכנה:

הכנת המלית:

מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.

הכנת הבצק:

1מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר.

2מוסיפים את שאר החומרים, מלבד אבקת הסוכר, ולשים לבצק חלק. משהים שעה במקרר.

3מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.

4מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

5מעבירים לתבניות משומנות ומסדרים ברווחים שווים. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

לכתבה המלאה לחצו כאן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il