אוכל
אוכל
חגים

עוגת יום העצמאות

עוגה בכחול ולבן שכל כולה ישראליות. ההכנה פשוטה, והטעם - מעולה

|Cake It Easy| פורסם14:44
עוגת יום העצמאות (צילום: פז אלסטר, Cake It Easy)
צילום: פז אלסטר, Cake It Easy
Rating:4.454reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה גבוהה בקוטר 20 ס"מ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 6 ביצים
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח תופח
  • צבע מאכל ג'ל כחול (לא חובה)

לציפוי:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות.

2מערבבים בקערה סוכר, ביצים, שמנת, חלב ווניל.

3מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4משמנים ומפרדים בנייר אפייה שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ.

5יוצקים לתבנית אחת חצי מכמות הבלילה.

6את החצי הנותר צובעים במעט צבע מאכל כחול עד לקבלת הגוון הרצוי.

7יוצקים את הבלילה הכחולה לתבנית השנייה.

8אופים כ-50 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש. מצננים היטב.

9חוצים כל עוגה לשתי פרוסות.

10מקציפים יחד שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב.

11מניחים שכבה לבנה של העוגה על צלחת הגשה ומורחים עליה מהשמנת המוקצפת. מניחים שכבה כחולה, וחוזרים על התהליך. לסיום מצפים את כל העוגה בשמנת המוקצפת. שומרים בקירור עד להגשה.

עוגת יום העצמאות - סגורהככה היא נראית לפני שפורסים אותה|צילום: פז אלסטר, Cake It Easy

* המתכון באדיבות הבלוג Cake it Easy

>> הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il