
עוגת יום העצמאותעוגה בכחול ולבן שכל כולה ישראליות. ההכנה פשוטה, והטעם - מעולה![]() צילום: פז אלסטר, Cake It Easy |
המצרכים :לעוגה גבוהה בקוטר 20 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות. 2מערבבים בקערה סוכר, ביצים, שמנת, חלב ווניל. 3מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 4משמנים ומפרדים בנייר אפייה שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ. 5יוצקים לתבנית אחת חצי מכמות הבלילה. 6את החצי הנותר צובעים במעט צבע מאכל כחול עד לקבלת הגוון הרצוי. 7יוצקים את הבלילה הכחולה לתבנית השנייה. 8אופים כ-50 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש. מצננים היטב. 9חוצים כל עוגה לשתי פרוסות. 10מקציפים יחד שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב. 11מניחים שכבה לבנה של העוגה על צלחת הגשה ומורחים עליה מהשמנת המוקצפת. מניחים שכבה כחולה, וחוזרים על התהליך. לסיום מצפים את כל העוגה בשמנת המוקצפת. שומרים בקירור עד להגשה. ככה היא נראית לפני שפורסים אותה|צילום: פז אלסטר, Cake It Easy* המתכון באדיבות הבלוג Cake it Easy >> הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |