אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

שניצל תירס ביתי בשני רכיבים

מאז ומתמיד הייתה לנו חולשה לשניצל תירס, אבל מעולם לא חשבנו להכין אותו לבד - עד שנתקלנו במתכון הזה לשניצל תירס ועדשים מהבלוג "צמחונום", שפשוט לוקח בהליכה את ההוא מהפריזר, מכל הבחינות

|צמחונום| פורסם07:12
שניצל תירס טבעוני מהבלוג צמחונום (צילום: דודו מצויינים, צמחונום)
צילום: דודו מצויינים, צמחונום
Rating:4.8184reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
  • חצי כפית מלח
  • כוס מים רותחים
  • שני שליש כוס גרגירי תירס
  • 2 כפות שמן, לטיגון

אופן ההכנה:

1טוחנים במטחנת תבלינים את העדשים דק ככל הניתן.

2מעבירים את קמח העדשים לקערה, מוסיפים תבלינים ומערבבים.

3מוסיפים לקערה מים רותחים ומערבבים היטב. המרקם צריך להיות משחתי-דליל.

4מחממים את השמן במחבת גדולה.

5מוסיפים את גרגירי התירס לקערה ומערבבים היטב.

6כשהשמן רותח נוטלים 2 כפות מהעיסה ומשטחים אותן לצורת שניצל.

שניצל תירס טבעוני מהבלוג צמחונום - טיגוןכבר בטיגון הוא חתיך|צילום: דודו מצויינים, צמחונום

7נותנים לשניצל כמה דקות ארוכות על אש גבוהה, עד שצדו התחתון מקשיח ומשחים. אל תתקמצנו בזמן, אפילו שיישרפו קצת - כל הקטע כאן זה הקריספיות. לי זה לוקח משהו כמו 7 דקות.

8כשהצד התחתון שחום וקריספי - הופכים צד ומטגנים עוד כ-3 דקות להזהבת הצד השני.

* אין לכם מטחנת תבלינים? אפשר להשתמש בקמח עדשים קנוי, אבל מכיוון שהוא טחון דק יותר ולכן מספק תוצאה פחות קראנצ'ית - כדאי להוסיף לתערובת 2 כפות סולת.

>> למתכון המקורי המלא בבלוג צמחונום

>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנהמתכונים לראש השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il