
עוגיות שיבולת שועל, קוקוס ושקדים עם אוכמניות מיובשותעוגיות פריכות משיבולת שועל, עם שקדים ואוכמניות מיובשות. עם שמן קוקוס במקום חמאה אתם יכולים להיות רגועים ולהנות מעוד כמה עוגיות בכיף![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (60 מנות):
אופן ההכנה:1טורפים את הביצה היטב בקערה גדולה ומוסיפים את שמן הקוקוס ותמצית הווניל. 2בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם שיבולת השועל וקמח השקדים, הסוכר, הסודה לשתייה והתבלינים. 3מעבירים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האוכמניות, מערבבים מעט ומחלקים את הבצק לשני חלקים. 4על משטח נקי, משומן או מקומח קלות, יוצרים מכל חלק של הבצק גליל בקוטר כ-2 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך כשעה, עד שהגלילים קשים. 5מחממים את התנור לחום נמוך-בינוני (170 מעלות). פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי כחצי ס"מ, ומניחים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. אופים 11-13 דקות, עד שהן זהובות בתחתית. מומלץ לצנן לחלוטין לפני שמגישים ולשמור בכלי אטום לשמירה על הטריות. * לא חייבים להכין בפעם אחת עוגיות משני הגלילים, אפשר לשמור גליל אחד במקפיא ולאפות בהזדמנות אחרת. *ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |