
המצרכים :ל-20-15 קציצות:
לטיגון:
אופן ההכנה:1מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה ומטגנים בצל כ-10 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. 2מוסיפים עלי מנגולד ותרד, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומטגנים כ-8 דקות עד שהעלים מצטמצמים לרבע מנפחם וצבעם נעשה כהה. 3מוסיפים פטרוזיליה ושום ומטגנים עוד דקה עד שהכול מעורבב היטב ועולה ניחוח של שום. 4מצננים מעט את התערובת ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל (היזהרו עם המלח מכיוון שהגבינה הבולגרית מלוחה). 5בקערה גדולה טורפים ביצים במזלג, מוסיפים גבינה בולגרית, קמח ואורז מבושל וטורפים היטב. מוסיפים לתערובת את העלים הירוקים מהמחבת ומערבבים לתערובת אחידה ודי דביקה. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים. 6בידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ ומסדרים במגש מרופד בנייר אפייה. 7מחממים שכבה דקה של שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד על להבה בינונית עד שהן מזהיבות ומתמצקות ואפשר להרים אותן בקלות בעזרת מרית. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הקציצות. מוסיפים מעט שמן זית בין סבב לסבב. 8הקציצות יישמרו בקופסה במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 חודשים. המתכון מתוך הספר "לאכול טוב יותר" מאת אשת הקולינריה והשפית זהר לוסטיגר בשן.לרכישת הספר גיוונים* אפשר גם לאפות: מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות בשמן זית. מניחים את הקציצות בתבנית ומשמנים מעט את חלק העליון שלהן בעזרת מברשת או תרסיס שמן. אופים ב-180 מעלות 12-10 דקות מכל צד עד שהקציצות משחימות מעט. * לגרסה טבעונית: מורידים את הביצים והגבינה מהמתכון ומחליפים את הקמח הרגיל ברבע כוס קמח עדשים כתומות. מעבירים את תערובת הקציצות למקרר לחצי שעה להתייצבות כדי להקל על הגלגול. תגיות:קציצות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |