
המצרכים (1 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים את התנור ל-140 מעלות. 2חותכים את החציל לאורך ל-3 חלקים, שווים עד כמה שניתן. בכל אחת מהפרוסות שהתקבלו חורצים חריצים עמוקים בבשר החציל (זהירות לא לחרוץ עד הסוף), במרחק של כ-2 ס"מ בין חריץ לחריץ. 3משמנים את רשת התנור בעזרת חתיכת צמר גפן קטנה הטבולה במעט שמן. מסדרים עליה את החצילים המחורצים (הרשת תיתן לחצילים פסי גריל יפים). 4ממלאים שני שליש כף בשמן זית, ובעזרת האצבעות מורחים באחידות על בשר החציל (את הפרוסה האמצעית מורחים משני צדדיה). גם אם נדמה שאין מספיק שמן, אין צורך ביותר. 5מפזרים מלח גס על החצילים ואופים כ-40 דקות, עד להזהבה. בינתיים קוצצים את העגבנייה והעירית. 6מוציאים את החצילים מהתנור, ומפזרים בעדינות את העגבנייה והעירית. מגרדים מלמעלה משולשי גבינה מותכת 7% (אחד לכל פרוסת חציל). צריך לגרד מהר אך בעדינות, כדי שהגבינה לא תימס שוב. 7מגבירים את חום התנור ל-175 מעלות ומחזירים את החצילים ל-15 דקות, עד שהגבינה מתחילה להשחים. * מיכל נוי היא דיאטנית ברשתסטודיו Cרעננה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |