אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט אדממה, שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

סלט כפתיחה לארוחה או כסתם נשנוש

|גלריית המומחים| פורסם18:23
אולה גל, אופיר חייט (צילום: 12+)
צילום: 12+
Rating:35reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 250 גרם אדממה קפוא (סויה ירוקה)
  • 1 כוס שעועית ירוקה חצוייה ומאודה (יש לשמור על הצבע הירוק עז)
  • 500 גרם תפוחי אדמה קטנים, עדיף אדומים (עדיף בשקית למיקרוגל)
  • חופן שעועית ירוקה או צהובה טרייה או קפואה
  • 1 ביצה קשה, מפוררת
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק

לרוטב

  • כף טרגון טרי קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס בצל אדום קצוץ דק
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • 2 כפות חומץ (עדיף חומץ אגוזים או חומץ בן יין לבן)
  • 4 כפות שמן קנולה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1שמים את האדממה בסיר מלא מים רותחים מומלחים קצות וחולטים 2-3 דקות. מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת.

2מוציאים את האדממה מן התרמיל על ידי לחיצה קלה. שמים את הפולים בצד.

3באותם מים, חולטים את השעועית רק עד ריכוך (לא רך מדי). אם משתמשים בשעועית ירוקה שלמה, יש לחלוט רק דקה או שתיים. מסננים היטב ומוסיפים לאדממה.

4מבשלים את התפודים במיקרוגל או מאדים אותם עד שמוכנים, כ-15 דקות.

5מסננים היטב. פורסים לפרוסות עבות ושמים בקערה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעודם חמימים עם האדממה.

6מערבביםבקערה קטנהאת כל החומרים לרוטב ויוצקים על הסלט. טועמיםומתבלים לפי הטעם.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il