
קציצות שעועית מאש וחיטה ברוטב עגבניותגם לצמחונים מגיעה ארוחה מלאה הכוללת מנה עיקרית עם תוספת, והקציצות האלה מושלמות בתפקיד החלבון המוביל. הן מרגישות ממש כמו עוף, ממלאות – והכי חשוב, טעימות מאוד![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
צמחונים לא צריכים מנות עיקריות. אין להם בעיה לאכול "ארוחת תוספות", כל עוד היא מגוונת ומזינה. אבל מי שרגיל לאכול בשר והופך להיות צמחוני מחפש הרבה פעמים תחליף למנה העיקרית: מנת חלבון עשירה שלצידה תוגש תוספת, ורק אז יוכל לקרוא לארוחה "ארוחה". הנה מתכון לקציצות צמחוניות ברוטב, שעושים כמעט באותו האופן בו מכינים קציצות עוף או בשר. במקום בשר אני משתמשת בשילוב של דגן וקטניות כדי להגיע לחלבון מלא, מוסיפה ביצה, בצל ועשבי תיבול ומבשלת ברוטב עגבניות אדום. המרקם ה"לעיס" (CHEWY) של החיטה נותן ממש תחושה שאלה הן קציצות עוף. מגישים אותן על מצע של אורז - והנה לכם מנה עיקרית צמחונית טעימה ומספקת. המצרכים (5 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מבשלים את החיטה המסוננת בסיר קטן עם 2 כוסות מים כ-20 דקות, עד שהיא "אל דנטה". מסננים. 2מסננים את המאש שהושרה. 3מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת מרקם עיסתי (אבל לא חלק ואחיד). משהים 20 דקות במקרר. 4בסיר גדול מביאים לרתיחה את מרכיבי הרוטב ומנמיכים מעט את האש. 5בידיים רטובות צרים קציצות ומניחים בתוך הרוטב המבעבע בעדינות. כשכל הקציצות בפנים מכסים ומבשלים כ-30 דקות. מומלץ להגיש על מצע של אורז בשמתי מלא. ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. >> בשבוע שעבר הכנו סלט עדשים שחורות, אפרסמון וסלרי![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |