
את המנה הזאת אפשר לאכול קרה כמנת אנטיפסטי או חמה כתוספת ירקות. הדבר הנפלא בה הוא שניתן להשתמש בכל שילוב של ירקות ירוקים, כמו עלי כרוב צעירים, מנגולד ואפילו עלי סלט שונים, כמו חסה ערבית או כרוב סיני. אפשר בקלות לקנות שקית גדולה של עלי תרד, ארוגולה וגרגר נחלים ולהשתמש בקצת עלי סלרי צהובים ועשבי תיבול נוספים, כמו בזיליקום, פטרוזיליה, חמציץ ושערות שומר, לקבלת תערובת טובה. לרוב האיטלקים יש גן ירק, ולא משנה כמה הוא גדול או קטן, תמיד יש ירקות וירקות עליים בהישג יד. במתכון הזה חולטים קודם את העלים העבים יותר ואז מבשלים אותם בסיר עם עלי הסלט, עשבי התיבול והשום עד שהם מתרככים ומוכנים. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1חולטים את עלי הכרוב והמנגולד בסיר עם מי מלח רותחים כמה דקות עד שהם מתרככים, מסננים במסננת ומניחים אותם בצד כדי שיתקררו מעט. 2שמים במחבת רחבה 2 כפות שמן נאות ומוסיפים את השום הפרוס. ברגע שהוא רק מתחיל לשנות את צבעו זורקים פנימה את עלי הסלט ואז את עלי הכרוב והמנגולד. 3מבשלים מעל להבה בינונית 4-5 דקות, תוך שמסיעים את העלים בתוך המחבת בעזרת מלקחיים או כף. 4מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים דקה נוספת. מורידים מהכיריים ומתבלים בזהירות לפי הטעם במלח ופלפל, מעט שמן זית כתית מעולה ומעט מיץ לימון כדי לתת לזה עקצוץ. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |