אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

שומר ברוטב אניס

סלט שומר ברוטב מקפיץ

|טבע הריפוי| פורסם18:22
שומר (צילום: YinYang, Istock)
צילום: YinYang, Istock
Rating:1.76reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • ‏‏‏4 בולמוסי שומר בינוניים‏
  • כוס מרק צח חום מירקות
  • בצל קצוץ
  • כוס עגבניות קצוצות
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • כפית קורנית טריה קצוצה
  • ‏2 כפות עראק, פרנו או אוזו (לא הכרחי)‏
  • ‏2 כפיות זרעוני אניס קלויים‏
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מסירים את הגבעולים החיצוניים הפגומים מבולבוסי השומר. חותכים כל בולבוס לרבעים ומסלקים את הליבה הנוקשה. ‏פורסים כל רבע לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מתקבלות כ- 6 כוסות שומר פרוס. מבשלים את פרוסות השומר במי מלח ‏רותחים במשך 3-5 דקות, רק עד שיתרככו מעט. מסננים. מרתיחים את המרק בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות, עד שיתרכך. מוסיפים שומר, ‏עגבניות, קליפת תפוז וקורנית. מכסים ומבשלים במשך 15 דקות, עד שהשומר רך מאוד. מסירים את המכסה, מגביהים ‏את הלהבה ומרתיחים כדי לצמצם את כמות הנוזלים. מוסיפים עראק ומתבלים במלח ובפלפל. מעבירים לכלי הגשה וזורים למעלה את האניס. מגישים חם, או בטמפרטורת ‏החדר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il