1מסננים את השעועית ממי ההשריה ומבשלים עם 3 כוסות מים במשך כ-45 דקות, עד שהיא מעט רכה. מסננים.2. בסיר רחב שמים את הבצל הקצוץ, זורים עליו מעט מלח ומאדים אותו במשך 5 דקות. מוסיפים את הדלעת ומערבבים.3. בקערית קטנה שמים 1 כוס מים רותחים ומוסיפים אליה את רסק העגבניות, השום והתבלינים. מערבבים יחד ומוסיפים לסיר יחד עם השעועית. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות, מוסיפים את הכוסברה ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהדלעת רכה. מסירים מהאש.4. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.