
סלט סלקהוא יפהפה, הוא מזין, הוא מתקתק וכולם, פשוט כולם מתים עליו. היום נלמד איך מביאים את האיכויות של הסלט האהוב מכולם - סלט הסלק - אל המקסימום, וממש לא נעבוד קשה בשביל זה |
הסלט הכי ססגוני והכי טעים שיש. קל להכנה ומלא נוכחות על השולחן.
הכי חשוב: הסלק. כאן מדובר על סלק מבושל, למרות שאפשר להכין גם סלט סלק טרי. אני אוהבת להכין את הסלט מסלק אפוי – כי הטעם שלו מתעצם ומצטמצם באפייה, ואילו בבישול הוא סופג נוזלים. עצלנים וממהרים יכולים לקנות סלק בוואקום, אבל לטעמי הוא פחות מומלץ.
חיתוך: הסלק המרוכך יספוג היטב את טעמי הרוטב רק אם יהיה קצוץ לפיסות קטנות. נתחים גדולים ישמרו על טעמם הטבעי.
חמצמצות: הסלק מתקתק והוא חייב חמצמצות לאיזון והעמקת הטעם. לא משנה אם תוסיפו לימון סחוט טרי או ליים, חומץ (מכל סוג שהוא), תמרינדי או שילוב ביניהם – הכל טוב. כדי לתת לטעמים להיטמע מומלץ להשהות את הסלק רבע שעה לפחות לפני ההגשה. קליפת לימון מגוררת מומלץ להוסיף רק סמוך להגשה.
בושם ערוגות: עשבי תיבול - במקרה זה כוסברה, טרגון או נענע - מחמיאים מאוד לכל הירקות, וגם לסלק. גם אותם כדאי להוסיף סמוך להגשה.
בצל ירוק או סגול, יעניקו עוד ממד של טעם.
קראנץ': אפשר להוסיף לסלט שקדים, אגוזים או פיצוחים בשלב ההגשה.
גבינות, יוגורט או שמנת הולמים יפה את הסלט. לא משנה אם כמצע לסלט או מעליו. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? >> לכל המתכונים הכי טובים שלנו 2 עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים שעה או עד שהם רכים ממש. 3 מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. לחלופין אפשר לרסק על פומפייה גסה. 4 מערבבים את הסלק עם שמן זית, לימון ותמרינדי. מתבלים במלח ומניחים לסלק לספוג את הטעמים לפחות חצי שעה.
סלט סלק | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
>> לבלוג של אורלי - סיר פלא 5 סמוך להגשה מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים. שאלות תשובותאפשר להמיר את הכוסברה או הנענע בסלרי? בהחלט, כמה גולשים ניסו ומדווחים שיצא מצוין. למה לאפות את הסלק ולא לבשל? באפייה הסלק לא סופג נוזלים, וטעמו נעשה מרוכז יותר. ובכל זאת - אם מעדיפים לבשל, או שיש סלק מבושל שרוצים להפוך לסלט, כמובן שאפשר לעשות זאת.
|