אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט סלק

הוא יפהפה, הוא מזין, הוא מתקתק וכולם, פשוט כולם מתים עליו. היום נלמד איך מביאים את האיכויות של הסלט האהוב מכולם - סלט הסלק - אל המקסימום, וממש לא נעבוד קשה בשביל זה

|mako אוכל| פורסם07:30
Rating:4.4670reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הסלט הכי ססגוני והכי טעים שיש. קל להכנה ומלא נוכחות על השולחן.

הכי חשוב:הסלק. כאן מדובר על סלק מבושל, למרות שאפשר להכין גם סלט סלק טרי. אני אוהבת להכין את הסלט מסלק אפוי – כי הטעם שלו מתעצם ומצטמצם באפייה, ואילו בבישול הוא סופג נוזלים. עצלנים וממהרים יכולים לקנות סלק בוואקום, אבל לטעמי הוא פחות מומלץ.

חיתוך:הסלק המרוכך יספוג היטב את טעמי הרוטב רק אם יהיה קצוץ לפיסות קטנות. נתחים גדולים ישמרו על טעמם הטבעי.

חמצמצות:הסלק מתקתק והוא חייב חמצמצות לאיזון והעמקת הטעם. לא משנה אם תוסיפו לימון סחוט טרי או ליים, חומץ (מכל סוג שהוא), תמרינדי או שילוב ביניהם – הכל טוב. כדי לתת לטעמים להיטמע מומלץ להשהות את הסלק רבע שעה לפחות לפני ההגשה. קליפת לימון מגוררת מומלץ להוסיף רק סמוך להגשה.

בושם ערוגות:עשבי תיבול - במקרה זה כוסברה, טרגון או נענע - מחמיאים מאוד לכל הירקות, וגם לסלק. גם אותם כדאי להוסיף סמוך להגשה.

בצלירוק או סגול, יעניקו עוד ממד של טעם.

קראנץ':אפשר להוסיף לסלט שקדים, אגוזים או פיצוחים בשלב ההגשה.

גבינות, יוגורט או שמנתהולמים יפה את הסלט. לא משנה אם כמצע לסלט או מעליו.

המצרכים (6 מנות):

  • 3 סלקים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית תמרינדי (או כפית נוספת של מיץ לימון)
  • מלח
  • 2 כפות כוסברה או נענע קצוצה
  • 2 כפות טרגון קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו

2עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים שעה או עד שהם רכים ממש.

3מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. לחלופין אפשר לרסק על פומפייה גסה.

4מערבבים את הסלק עם שמן זית, לימון ותמרינדי. מתבלים במלח ומניחים לסלק לספוג את הטעמים לפחות חצי שעה.

סלט סלקסלט סלק|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

>> לבלוג של אורלי -סיר פלא

5סמוך להגשה מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.

שאלות תשובות

אפשר להמיר את הכוסברה או הנענע בסלרי?

בהחלט, כמה גולשים ניסו ומדווחים שיצא מצוין.

למה לאפות את הסלק ולא לבשל?

באפייה הסלק לא סופג נוזלים, וטעמו נעשה מרוכז יותר. ובכל זאת - אם מעדיפים לבשל, או שיש סלק מבושל שרוצים להפוך לסלט, כמובן שאפשר לעשות זאת.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il