
המצרכים (6 מנות):
לרוטב
אלטרנטיבה נטולת סוכר
כלים
אופן ההכנה:1חותכים את הכרוב לרצועות דקות או מעבירים במעבד מזון. אני, אישית, מעדיפה חיתוך ידני, כי אחרת מתקבלות רצועות דקיקות ולא פריכות. 2מגרדים את הגזר בפומפייה. העדפה שלי: על הצד הגס. מי שאוהב סלט עדין בהחלט יכול לגרד על החלק הדק. 3מייבשים את הנבטים טוב טוב ושוברים עם הידיים לחצי. 4מערבבים את הירקות ושמים בקופסת פלסטיק עם מכסה (חשוב לוודא שהירקות יבשים, אחרת הם הופכים לעצובים בתוך חצי שעה). 5מפזרים את גרעיני הדלעת והחמנייה על תבנית ושמים בתנור/טוסטר על 160 מעלות לחמש דקות. 6אני באופן אישי אוהבת לערבב בשלב הזה את הכל בידיים ולהוסיף את מרכיבי הרוטב בשלבים. אז לחובבי המגע אני מציעה להוסיף כל מרכיב בנפרד ולערבב טוב לפני הוספת המרכיב הבא. לחובבי הרטבים המוגדרים: מערבבים בצנצנת את המרכיבים, ומנערים עד שהצבע הופך אחיד. 7כעשר דקות לפני ההגשה שופכים את הרוטב על החגיגה. כך הוא ייספג בירקות אבל לא ירטיב את הסלט יותר מדי. 8ועוד טיפ קישוטי קטן: שומשום שחור בכמות קטנה יקשט את הסלט בנקודות שחורות וחמודות. • אפשר להכין מראש את הירקות והרוטב, ולשמור בנפרד במקרר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |