אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

ירקות אביב

ירקות העונה מבושלים בתיבול עדין - התוספת המושלמת לארוחת החג

|אדום אדום| פורסם10:19
ארכיון (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס
Rating:2.58reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 1 ק"ג אפונה טריה

  • 1 ק"ג פול ירוק קלוף פעמיים (ללא קליפה חיצונית ופנימית)
  • 8 ראשי ארטישוק נקיים וחצויים לשניים
  • 3 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 8 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לגודל 4 ס"מ
  • 3 כוסות בצל לבן קצוץ
  • 2 ליטר מרק עוף צח
  • 1 כוס שמן זית
  • פלפל לבן גרוס
  • מלח

אופן ההכנה:

1בסיר רחב על להבה בינונית מאדים את הבצל הלבן והסלרי הירוק עם שמן הזית במשך 10 דקות, ללא צבע.

2מוסיפים את ראשי הארטישוק והסלרי, מלח ופלפל לבן ומבשלים כ-20 דקות נוספות.

3יוצקים את ציר העוף, מביאים לסף רתיחה, מוסיפים את הפול והאפונה ל-10 דקות בישול נוספות.

4מוזגים לצלחות עם מחצית מכמות הנוזלים שבסיר ומזלפים מעל שמן זית טרי.

>> לעודמנות ראשונותמומלצות לארוחת החג.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il