
הסודות של יונית צוקרמן למג'דרה נדירהאצל יונית צוקרמן לא רק מטגנים את הבצל של המג'דרה אלא גם מוסיפים לו קצת סוכר, בשביל שיתקרמל על אמת. רוצים שנה מתוקה? זאת יכולה להיות דרך נהדרת להתחיל אותה![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מכסים תחתית של סיר שמתאים לבישול אורז בשמן. מחממים על אש נמוכה. 2מוסיפים את האורז ומטגנים קלות. 3מוסיפים 2 כפיות מלח ורבע כפית פלפל לבן ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. 4מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. אפשר להמתין רבע שעה שיתקרר, לא חובה. 5קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עד שצבעם משתנה לזהוב. מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן 3-4 דקות, לקרמול. 6מכינים את העדשים: מבשלים את העדשים במים רותחים עם כפית מלח עד לריכוך (זה לוקח 10-15 דקות). מסננים. 7הרכבת המג’דרה: מעבירים את האורז, הבצל המטוגן והעדשים לסיר רחב או קערה. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. הערות: ** אפשר להוסיף כפית כמון. ** את הסוכר מוסיפים רק אחרי שהבצל מזהיב. ** למה מכינים כל מרכיב בנפרד? כדי שהאורז ישמור על צבעו הלבן היפה. המתכון פורסם לראשונה ב-mako גרין. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |