אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

הסודות של יונית צוקרמן למג'דרה נדירה

אצל יונית צוקרמן לא רק מטגנים את הבצל של המג'דרה אלא גם מוסיפים לו קצת סוכר, בשביל שיתקרמל על אמת. רוצים שנה מתוקה? זאת יכולה להיות דרך נהדרת להתחיל אותה

|מגזין שופרסל| פורסם06:28
מג'דרה של יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
צילום: יונית סולטן צוקרמן
Rating:4.445reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כוסות אורז
  • כוס וחצי עדשים ירוקות או חומות
  • שמן
  • 6-5 בצלים לבנים (או 3 ענקיים)
  • 2-4 כפות סוכר דמררה
  • מלח
  • רבע כפית פלפל לבן

אופן ההכנה:

1מכסים תחתית של סיר שמתאים לבישול אורז בשמן. מחממים על אש נמוכה.

2מוסיפים את האורז ומטגנים קלות.

3מוסיפים 2 כפיות מלח ורבע כפית פלפל לבן ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.

4מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. אפשר להמתין רבע שעה שיתקרר, לא חובה.

5קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עד שצבעם משתנה לזהוב. מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן 3-4 דקות, לקרמול.

6מכינים את העדשים: מבשלים את העדשים במים רותחים עם כפית מלח עד לריכוך (זה לוקח 10-15 דקות). מסננים.

7הרכבת המג’דרה: מעבירים את האורז, הבצל המטוגן והעדשים לסיר רחב או קערה. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

הערות:

** אפשר להוסיף כפית כמון.

** את הסוכר מוסיפים רק אחרי שהבצל מזהיב.

** למה מכינים כל מרכיב בנפרד? כדי שהאורז ישמור על צבעו הלבן היפה.

המתכון פורסם לראשונה ב-mako גרין.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il