1מטגנים את הבצל כ-5 דקות על אש בינונית, עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הגזר, ולאחר מכן בהדרגה את תפוחי האדמה, הבטטה והסלרי. רצוי להקפיד על צריבה טובה של הירקות, כי ככל שהם יקבלו יותר צבע – כך למרק יהיה טעם עשיר יותר.
2מוסיפים את היין ומגרדים היטב את תחתית הסיר לניקוי המשקעים.
3מוסיפים ציר ירקות, תבלינים, שום ועשבי תיבול ומבשלים כ-15 דקות, עד שהירקות מתרככים.
4לפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, המיץ וגרידת הלימון ומתקנים תיבול לפי הטעם. מפזרים תפרחות שמיר ומגישים.
* המתכון באדיבות רשתloveat
>> בשבוע שעבר הלכנו על מרק כתום
>> כל מתכוני המרקים