אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

מרק ירקות חורף

איך זה שדווקא כשסופסוף מתחמם, כולנו נופלים כל כך חזק בנזלת? ההצעה שלנו: במקום להתלונן, בואו להצטייד בכמה מירקות החורף הכי בסיסיים, והכינו מהם מרק עשיר וטוב, שיעשה אתכם קצת יותר בריאים

|loveat| פורסם11:34
מרק ירקות חורף  (צילום: אפיק גבאי, loveat)
צילום: אפיק גבאי, loveat
Rating:4.231reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • מעט שמן זית
  • 2 בצלים לבנים בינוניים, חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
  • 2 גזרים, חתוכים לאורכם ופרוסים
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
  • 1 בטטה, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
  • 1/2 גבעול סלרי, פרוס דק
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 2 ליטר ציר ירקות (ניתן להחליף במים מינרליים רותחים)
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 3 גבעולי תימין
  • 2 עלי דפנה
  • עלי סלרי מגבעול אחד

להגשה:

  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • מיץ מחצי לימון
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 6-8 תפרחות שמיר

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל כ-5 דקות על אש בינונית, עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הגזר, ולאחר מכן בהדרגה את תפוחי האדמה, הבטטה והסלרי. רצוי להקפיד על צריבה טובה של הירקות, כי ככל שהם יקבלו יותר צבע – כך למרק יהיה טעם עשיר יותר.

2מוסיפים את היין ומגרדים היטב את תחתית הסיר לניקוי המשקעים.

3מוסיפים ציר ירקות, תבלינים, שום ועשבי תיבול ומבשלים כ-15 דקות, עד שהירקות מתרככים.

4לפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, המיץ וגרידת הלימון ומתקנים תיבול לפי הטעם. מפזרים תפרחות שמיר ומגישים.

* המתכון באדיבות רשתloveat

>> בשבוע שעבר הלכנו על מרק כתום

>> כל מתכוני המרקים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il