אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט סלק חי

סלט סלק בצבעים עזים, מרענן בטעמו כמו גם במקוריותו - יפה, טעים ומאוד מזין

|ארוחת ילדים, הוצאת ידיעות ספרים| פורסם14:24
סלט סלק חי (צילום: דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים)
צילום: דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים
Rating:4.665reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 3 סלקים בינוניים וטריים מאוד

  • 2 תפוחי גראני סמית (הירוקים החמוצים) בינוניים

לרוטב

  • 1/2 כפית סילאן (רצוי אורגני)

  • 1 כף חומץ יין לבן
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח גס

ניתן להוסיף

  • 1 כף אגוזי פקאן או מלך, קצוצים גס

  • 1 כף חמוציות, קצוצות גס
  • 1 כף בצל ירוק, קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1מקלפים את הסלקים, פורסים לפרוסות דקות וחותכים למקלות דקים.

2מקלפים את התפוחים וחותכים גם אותם למקלות.

3מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלקים והתפוחים. מוסיפים את האגוזים, החמוציות, הבצל והפטרוזיליה (אם משתמשים בהם) ומערבבים היטב. משהים כמה דקות לספיגת טעמים.

• הולך מצוין עם גבינת גורגונזולה או גבינה כחולה איכותית אחרת ליד.

• לא מומלץ לשמור במקרר. הסלט מאבד את פריכותו ומרקמו נהיה סמרטוטי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il