
טיפים: * כדי להרגיש את הבצק מומלץ ללוש אותו בידיים, אבל בהחלט אפשר גם להכין אותו במיקסר עם וו לישה. * במקום שמרים טריים מקובייה ניתן להשתמש ב-10 גרם (כף) שמרים יבשים. במקרה זה מוסיפים את השמרים ישירות לקמח, ואת המים מוסיפים בנפרד. * מומלץ להוציא את היוגורט והביצים מן המקרר כחצי שעה עד שעה מראש, כדי שלא יקררו את הבצק יתר על המידה ויאטו את פעילות השמרים. * חמאת התפוזים היא בגדר הצעת הגשה בלבד. גם עם חמאה רגילה הלחמניות האלה יעבדו מעולה. על כל פנים, אם אתם מכינים חמאת תפוזים שימו לב שיש לרכך את החמאה מראש בטמפרטורת החדר. המצרכים (17 מנות):
לזיגוג לפני האפייה:
לחמאת התפוזים (לא הכרחי):
אופן ההכנה:1מערבבים שמרים ומים חמימים בקערה קטנה בעזרת מטרפה ידנית או כף, עד להמסה מלאה. מניחים בצד. 2מניחים בקערה גדולה, רחבה ונוחה ללישה את המרכיבים היבשים: קמח מלא, קמח לבן, קוואקר ומלח. מערבבים בעזרת כף ויוצרים גומה במרכז. 3יוצקים לגומה את תערובת השמרים ומערבבים מעט בעזרת כף. 4מוסיפים לקערה שמן זית ודבש ומערבבים מעט בעזרת כף. 5מוסיפים לקערה יוגורט עזים וביצים טרופות. מערבבים בעזרת כף וכשלא ניתן להמשיך ולערבב עוברים ללישה ידנית ולשים 7-10 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח לחם/לבן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, אחיד וגמיש. משמנים את בסיס הקערה במעט שמן זית, מכסים במגבת מעט לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי או עד לתוספת 2/3 מנפחו לפחות. 6מכינים שתי תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה. 7מוציאים אוויר מהבצק, לשים מעט ומחדירים בהדרגה דבלים ואגוזי מלך. 8מעצבים 17 כדורים בקוטר 6-7 ס"מ (משקל 140 גרם). אם הבצק מעט דביק, מקמחים מעט את הכדורים. מניחים על התבניות, מכסים במגבות מעט לחות ומתפיחים במשך שעה או עד להוספת 50 אחוז מהנפח לפחות. 9מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים על תחתית התנור כלי קטן חסין חום ובו שתי כוסות מי ברז. 10מערבבים בקערית את מרכיבי הזיגוג. מושחים את הלחמניות בזיגוג בעזרת מברשת ומעטרים בנדיבות בשומשום. 11כשהתנור חם מכניסים את התבנית הראשונה למרכז התנור ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים את החום ל-165-170 מעלות, מוציאים את כלי המים וממשיכים לאפות עוד 25 דקות נוספות או עד שהלחמניות משמיעות צליל חלול כשנוקשים עליהן ושצדן התחתון שחום היטב (אך לא שרוף). לקראת אפיית התבנית הבאה מחממים שוב את התנור ל-200 מעלות, מכניסים את כלי המים, וחוזר חלילה. 12חמאת תפוזים: מערבבים חמאה וקליפת תפוז מגוררת. מתבלים במעט מאוד מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לכלי הגשה ומאחסנים במקרר עד מעט לפני ההגשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |