אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט כרוב יפני

כרוב סיני בטעמים יפניים

|Spices| פורסם18:23
כרוב סיני (צילום: BruceBlock, Istock)
צילום: BruceBlock, Istock
Rating:57reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 200 גרם כרוב סיני (באק צ'וי)
  • 1 גזר קלוף
  • 150 גרם צנון לבן קלוף
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוך לרצועות אלכסוניות דקות
  • שומשום שחור

לרוטב:

  • 125 גרם (1/2 כוס) מיונז יפני
  • ½ 1 כפות חומץ אורז יפני
  • 1 כף סאקה
  • ¼ כפית חרדל יפני או ווסאבי
  • ½ כפית שמן שומשום
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 1 כפית סוכר
  • פלפל לבן טחון

אופן ההכנה:

קוצצים את הכרוב לפרוסות דקות ומכניסים לקערה גדולה. חותכים את הגזר והצנון למקלונים באורך של כ-5 ס"מ, ומגררים במנדולינה או במגרדה עבה. מניחים במסננת את הצנון המגורד במסננת ומשאירים כ-15 דקות. סוחטים בעדינות את שארית הלחות.

להכנת הרוטב:מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל לבן. מוסיפים לקערת הכרוב את הגזר, הצנון והבצל ומערבבים. מוסיפים את הרוטב והשומשום, מערבבים ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il