אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

מג'דרה אליפות

הסוד למג'דרה מעולה הוא לא באורז ולא בתבלינים, אלא דווקא בבצל המטוגן. אז אל תתביישו לשים הרבה ממנו. ממש ממש הרבה

|לחם עבודה: בלוג בוטיק לקולינריה| פורסם10:00
מג'דרה אליפות מהבלוג לחם עבודה (צילום: יאיר ברטשפיז, לחם עבודה: בלוג בוטיק לקולינריה)
צילום: יאיר ברטשפיז, לחם עבודה: בלוג בוטיק לקולינריה
Rating:4.51295reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המרכיבים של מג'דרה הם די פשוטים: בצלים לבנים חתוכים לרצועות, עדשים שחורות קטנות (זן פלא - העדשים הכי טעימות ובמרקם הכי טוב שיש) ואורז. אני מכין עם בסמטי ומאוד מרוצה מהתוצאה. רק אל תטעו - האורז והעדשים חשובים במג'דרה, אבל הלב, הנשמה, הצבע, הטעם - החומר שגורם לכם להתמכר - זה הבצל המטוגן. כמה שיותר בצל מטוגן, ככה המג’דרה טעימה יותר.

המצרכים (6 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • 6 בצלים גדולים (לא, זה לא יותר מדי)
  • 1 כף סוכר
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 1 כוס עדשים שחורות (לא שטופות)
  • 4 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף כמון

אופן ההכנה:

בסיר אורז חשמלי:

1שמים את העדשים והמים בסיר האורז ומשרים למשך שעה. מוסיפים את האורז, המלח והכמון ומערבבים היטב. מפעילים את הסיר.

2מטגנים את הבצלים במחבת רחבה עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.

3כשהאורז מוכן מערבבים פנימה את הבצלים עם השמן של הטיגון.

בסיר רגיל:

1משרים את העדשים כ-40 דקות ב-4 כוסות מים.

2מטגנים את הבצלים בסיר גדול עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה נוספת.

3מוציאים את הבצל לקערה בעזרת כף מחוררת. מקפידים להשאיר את השמן בסיר.

4מעבירים את העדשים עם מי ההשריה לסיר שבו טיגנו את הבצל.

5מוסיפים את האורז, הכמון והמלח ומביאים לרתיחה.

6מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים כ-20 דקות. אחרי הבישול מחכים עוד 10 דקות עם מכסה.

7מוסיפים את הבצל מהקערה ומערבבים.

* המתכון באדיבות הבלוג לחם עבודה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il